Gammelmormor och Helge!

Gammelmormor och Helge!

Den 20 juni kom Helge och Maj-Britt och hälsade på, det var en strålande dag och vi satt ute hela dagen och åt köttbullar som mormor hade med sig, vi mumsade även på en god prinsesstårta som dom hade med sig eftersom jag hade namnsdag! Fick jätte gulliga kläder i present och Kevin fick en ny bil till sin Tintin samling!

En stolt storebror!!!

En stolt storebror!!!

Kevin älskar sin lillebror och vill hålla honom, pussa och krama så mycket det bara går, det gäller att passa så att det inte blir för hårda tag... men han är väldigt duktig! Här är Tobias två veckor 070617

Yasmine hälsar på!

Yasmine hälsar på!

Här är Yasmine (Tobias faster) och hälsar på oss en stund, fick jätte fina paket! Tack snälla!!

Linda hälsar på!

Linda hälsar på!

När vi sedan äntligen fick komma hem så började folk att komma och hälsa på oss! Här är Linda och hälsar på!

På vågen....

På vågen....
Han fick vägas före varje ammning och efter så att vi visste att han fick i sig tillräckligt med mat. Han åt jätte bra och blev snabbt av med sonden eftersom han lärde sig bra att suga!!

Första badet

Första badet

Första badet gjordes på Mölndals sjukhus, då hade Tobias fortfarande kvar sonden i näsan. Han verkade tycka att det var ganska skönt att bada...

Johnny hälsar på

Johnny hälsar på

Här är Johnny och hälsar på en stund mellan arbetspassen. Tobbe har fått en egen säng och snart blev han så frisk att vi fick flytta till Mölndals sjukhus istället.

I kuvösen

I kuvösen

Tobbe låg i kuvös i fyra dagar, sedan fick han komma till egen säng. Han hämtade sig mycket snabbt och kunde snart andas på egen hand. Han snabb-andades en del men det löste sig det med! Det finns ett ämne som utvecklas i lungorna i v. 34 som han ännu inte hade utvecklat men det ordnade upp sig snabbt, mycket snabbare än vad dom trodde från början.

Tillbaka hos Tobbe efter uppvaket

Tillbaka hos Tobbe efter uppvaket

Här har jag blivit nerkörd till Johnny och Kevin och då möttes jag av denna lite mindre roliga synen av min son, ingen hade förberett mig på det innan, utan alla sa att han mår bra efter omständigheterna. Har tagit upp detta med läkarna i efterhand och sa att jag hade velat veta mer om hur situationen var så hade jag kunnat förbereda mig bättre. Det hade tyvärr blivit fel från deras sida och höll givetvis med, men sa också att detta var vardag för dom så att det kanske också var därför det inte kommit upp mer information. Tobias blev sedan inlagd på avd. 316 på Neonaltal och jag fick ligga på BB utan min älskade baby. Det var inte kul. Fick vara med honom så mycket jag ville men det var tufft att se de andra föräldrarna på BB med sina bebisar.

Mor - far - son

Mor - far - son

Lyckliga, omtumlade, och lite chockade över det snabba förloppet njuter vi av att se vår andra son som alltså kom till på självaste Nationaldagen, så hela Sverige kommer att flagga för honom!! Efter operationen fick jag åka till uppvaket ensam och Johnny och Tobias fick åka till avdelning Neonatal för Tobbe kunde inte andas så bra själv. Dom satte zip-up på honom och en himla massa slangar. Jag låg på uppvaket och pumpades med morfin för jag fick rejält ont när bedövningen började släppa igen. Jag fick ligga kvar i sex timmar innan jag kom ner till mina älsklingar igen.

En minut gammal

En minut gammal

Här är Tobbe ca en minut gammal. Han var 47 cm lång och vägde 2736g så han var ju inte så liten för att vara sex veckor för tidig.

Här kommer Tobbe....

Här kommer Tobbe....

Här är en bild av när dom håller på att ta ut Tobbe ur magen. Bedövningen släppte när dom senare sydde igen mig, inte så trevligt men jag fick snabbt mer bedövning när dom förstod att jag inte skämtade. Dom bad mig vicka på fötterna och när dom insåg att jag faktiskt kunde det blev det bråttom.

Tobias vill ut!!!!

Tobias vill ut!!!!

På nationaldagen 6/6 2007 bestämde sig lilla Tobias för att han ville komma ut. Jag fick värkar och åkte in till Östra sjukhuset. När jag blev undersökt hade jag öppnat mig och dom gav mig Bricanyl i sprutor för att stoppa det hela, det var ju trots allt 6 veckor för tidigt, men det gick inte, så det blev ett akut kejsarsnitt. Här ringer jag chockad runt till nära och berättar att jag snart ska bli mamma!

Peter och Pernilla!

Peter och Pernilla!
Här har vi det nygifta paret just utkommna från kyrkan! Grattis sötnosar!